Valamo – Klostret i Ladoga

Valamo – Klostret i Ladoga

Antalst

179 kr

inkl. moms

Beskrivning

Valamo. Ladoga. Karelen. Det är tre namn som är bekanta för de flesta. Valamo och kloster hör ihop. Sjön Ladoga omges av Karelen.  Karelen är ett geografiskt begrepp och ligger i två länder, Ryssland och Finland.  Stora delar av den ryska delen bildar numera den Karelska republiken inom den ryska federationen. Fram till 1940 hade befolkningen på den finländska sidan starka ortodoxa inslag; den hade sedan lång tid tillbaka rotat sig inom ett begränsat område i öster men också dess förfäder fick en gång i tiden uppleva vad flykt innebar.

Den 14 december 1989, en dag när kylan hade slagit till och marken var vit av snö, återupplivades klostret Valaam - Valamo på finska - i sjön Ladoga efter närmare femtio år. Fyra prästvigda munkar och två noviser steg i land på ön med samma namn som klostret.  I och med det kunde det monastiska livet tas upp igen ...

I denna bok berättar Sven H Gullman om Valamoklostrets dramatiska historia genom tiderna.  Boken har illustrerats med både färg- och svartvita bilder.

En skete / bostäder för munkar på ön Valamo i sjön Ladoga!

Andra köpte även dessa artiklar