Svar på den nya ateismen

Svar på den nya ateismen

Antalst

180 kr

inkl. moms

Beskrivning

Få har väl kunnat undgå den högljudda internationella kampanjen för "det sekulära samhället", i Sverige bedriven av föreningen Humanisterna. Idéer, principer och föreställningar som grundar sig på gudstro skall, menar de nya ateisterna, endast få förekomma i den privata sfären. Att då en bok utkommer av en känd biolog, ägnad helt åt att kategoriskt avvisa existensen av en Gud, och detta med skenbart vetenskapliga resonemang, kom naturligtvis som en - så att säga - skänk från ovan. Dawkins bok Illusionen om Gud lanserades som sista spiken i de medeltida föreställningarnas murkna gamla kista, och den fick mycket stor spridning.

(Ur bokens svenska förord)

Richard Dawkins företräder en mycket aggressiv ateism som bl.a. som påstår att

* religiös tro är ett virus som angriper underlägsna gener

* religion är en synnerligen elakartad form av sinnessjukdom

* religionsundervisning för barn är en form av barnmisshandel.

I Svar på den nya ateismen plockar Scott Hahn och Benjamin Wiker upp den kastade handsken och ställer upp till den kristna världsbildens försvar. Bit för bit monterar författarna ner Dawkins argumentation med ett sakligt förnuftsresonemang och mycket humor. Samtidigt får läsaren sig till livs ett mycket starkt och övertygande argument för Guds existens. Svar på den nya ateismen är ett viktigt bidrag till diskussionen om vår syn på skapelsen - en idédebatt som varje kunskapsintresserad människa borde vara beredd att förutsättningslöst följa.

SCOTT HAHN är en internationellt erkänd katolsk föreläsare och teolog som bl.a. är professor vid Franciscan University i Steubenville, Ohio, i USA. Flera av Scott Hahns tidigare böcker finns översatta till svenska, bl.a. Lammets måltidHimlarnas drottningDen trofaste Fadern; Herre, förbarma dig samt Våra vägar bar till Rom, bästsäljaren han skrev tillsammans med sin fru om deras konversion till katolicismen

BENJAMIN WIKER är filosofie doktor i teologi och naturvetenskap och undervisar även han vid Franciscan University i Steubenville, Ohio. Bland hans övriga böcker kan nämnas Ten Books that Screwed Up the World samt Moral Darwinism: How We Became Hedonists.