Mary of Nazareth – History, Archeology, Legends

Mary of Nazareth – History, Archeology, Legends

Antalst

269 kr

inkl. moms

Beskrivning

Detta är den första på arkeologisk och historisk vetenskap baserade biografin om den mest fascinerande och mest vördade kvinnan i världshistorien — Maria från Nasaret, mor till Jesus Kristus. Miljoner troende världen över anropar henne som deras Drottning, Beskyddarinna och Förespråkare.
Men vem var denna enastående kvinna, som blev utvald av Gud till att föda Frälsaren? Historikern Michael Hesemann — vars böcker om bl.a. Jesus och påve Benedictus XVI sålt i stora upplagor — har studerat spåren och artefakterna efter henne i Israel, Turkiet, Egypten och Italien. Baserat på bibliska traditioner, legender och arkeologiska upptäckter rekonstruerar han levnadsloppet för Maria av Nasaret, modern till Messias.
Från kristenetens allra äldsta ikon till det heliga huset i italienska Loreto, från grottan i Nasaret till Heliga familjens flykt till Egypten, från Marias hus i Efesos i nuvarande Turkiet till berget Sion och hennes tomma grav i Kidrondalen invid Getsemane i Jerusalem, är detta en upptäcktsfärd som är fylld av förvånande insikter som fördjupar vår tro på Inkarnationens stora mysterium.
Hesemann tar oss med på sitt spännande sökande efter den historiska jungfrun Maria — en bok fylld av häpnadsväckande upptäckter från kristendomens första tid — och de historiska fakta som lett till den världsvida och månghundraåriga vördnaden för Jesu moder.