Lammets Måltid - Mässan som himlen på jorden

Lammets Måltid - Mässan som himlen på jorden

Antalst

175 kr

inkl. moms

Beskrivning

Denna märkliga bok handlar om sambanden mellan Uppenbarelseboken och Mässan. Lammets måltid - Mässan som himlen på jorden sammanför flera olika andliga sanningar som var och en är viktiga för en bekännande kristen. Sanningar som, ytligt sett, inte verkar ha något med varandra att göra: världens undergång och den dagliga Mässan; Apokalypsen och Herrens måltid; Jesu återkomst och vardagslivets enformighet. Sambanden mellan dessa andliga sanningar är inte någon nyupptäckt, redan östkyrkans fäder från 100-talet och 500 år framåt gjorde denna eskatologiska tolkning. Scott Hahn presenterar i Lammets måltid - Mässan som himlen på jorden denna kunskap på nytt. Hans framställning är på en gång engagerad, kunnig, djupt andlig och närmast underhållande.

Mässan är en oändligt rik verklighet. Det finns lika många vägar att teologiskt närma sig den som det finns till mysteriet kring Kristus själv. Det eskatologiska tillvägagångssättet som används i denna bok är ett av de mest intressanta och fruktbara.

Scott Hahn är en internationellt erkänd katolsk föreläsare och teolog. Han är professor i biblisk teologi vid Franciscan University i Steubenville. Han är också direktor för Institute of Applied Bible Studies och president för St. Paul Center for Biblical Theology. Bland hans övriga böcker kan nämnas Himlarnas drottning; Herre, förbarma dig; Den trofaste Fadern; Svar på den nya ateismen, Opus Dei, samt Våra vägar bar till Rom, bästsäljaren han skrev tillsammans med sin fru om deras konversion till katolicismen.