Hail, Holy Queen - The Mother of God ...

Hail, Holy Queen - The Mother of God ...

Antalst

199 kr

inkl. moms

Beskrivning

De flesta kristna vet att Jesu liv finns förebådat överallt i det Gamla testamentet. Genom att noga undersöka Bibeln, men också verk av både katolska och protestantiska forskare, visar Scott Hahn i Hail, Holy Queen på de små men viktiga detaljer som visar att Maria är den "nya Eva" precis som Jesus är den "nye Adam". Han avslöjar mysteriet om Maria i hjärtat av Uppenbarelseboken och visar hur samma mysterium finns förutsagt på Bibelns allra första sidor, i Första Moseboken, och i berättelsen om kung Davids regeringstid.

Med detta bibliska och historiska underlag ger Hahn oss en ny syn på lärorna om Maria: hennes obefläckade avlelse, eviga jungfrulighet, upptagning till himlen och kröning. Medan författaren guidar läsaren genom avsnitt fyllda av mysterier och poesi, hjälper han dem också att återupptäcka den gamla konsten och vetenskapen om hur man skall läsa den Heliga Skrift för att få en mera grundläggande förståelse för Skriftens tillförlitlighet och betydelse för den kristna tron.

Hail, Holy Queen är skriven i den tillgängliga och underhållande stil som är Scott Hahns kännemärke. Det är en viktig bok eftersom den visar på Marias viktiga roll i kristenhetens budskap om försoning.

SCOTT HAHN är en internationellt erkänd katolsk föreläsare och teolog. Hahn innehar Benedikt XVI:s professur i Biblisk teologi och Liturgisk förkunnelse vid prästseminariet S:t Vincent i Latrobe, Pennsylvania, i USA. Han är även professor i teologi vid Franciscan University i Steubenville, Ohio, där han också bor med sin familj. Bland hans övriga böcker kan nämnas Lammets måltid; Herre, förbarma dig; Den trofaste Fadern; Svar på den nya ateismen, Opus Dei, samt Våra vägar bar till Rom, bästsäljaren han skrev tillsammans med sin fru om deras konversion till katolicismen.

PS. Den svenska översättningen av denna bok (Himlarnas drottning, Catholica, 2005) är sedan länge slut på förlaget.