Den trofaste Fadern

Den trofaste Fadern

Antalst

229 kr

inkl. moms

Beskrivning

Den senaste boken av Scott Hahn på svenska!

Många människor läser gärna Nya testamentet, men tycker att det Gamla är för svårt. Myllret av människor och händelser avskräcker, och den gammaltestamentlige Guden verkar så dömande och grym. Det känns avlägset från den Jesus som kommer oss så nära i evangelierna. Andra är väl bevandrade bland patriarker, matriarker, kungar och profeter. Men de har svårt att få en överblick och se ett mönster där det framgår varför dessa människoöden angår oss idag.

För dessa läsare kan Den trofaste Fadern kan vara till stor hjälp, eftersom författaren både allmänbildar och erbjuder ett fågelperspektiv. Det hjälper oss att bättre förstå vår tro, och bättre älska Gud.

Bokens övergripande tema är den förbundskärlek som Gud visat oss genom hela den mänskliga historien. Den trofaste och alltid tålmodige Guden lyfter den fallna människan ur mörkret och synden, och låter henne bli del av sin gudomliga familj.
Scott Hahn spårar Guds plan med början hos Adam och Eva, från släkte till släkte, fram till Kristi ankomst och Kyrkans födelse. Upptäckten blir att Gud är densamme och att han hyser samma tillgivna kärlek till människorna, då som nu.

Bland Hahns övriga böcker kan nämnas Lammets måltid; Himlarnas drottning; Herre, förbarma dig; Svar på den nya ateismen samt Våra vägar bar till Rom, bästsäljaren han skrev tillsammans med sin fru om deras konversion till katolicismen