Den stora upptäckten - Vår väg till ...

Den stora upptäckten - Vår väg till ...

Antalst

249 kr

inkl. moms

Beskrivning

I denna bok berättar grundaren av Livets Ord, den före dette frikyrkopastorn mm Ulf Ekman och hans fru Birgitta om sin andliga resa till den Katolska Kyrkan.

¬ªMen Ulf, vad är det som är sant?¬´ Dessa ord återkommer Birgitta allt oftare till. Det har börjat som ett förutsättningslöst sökande efter mer kunskap om de historiska kyrkorna. Det har fortsatt med en upptäcktsfärd i den katolska världen och möten med nya människor. Och nu står det klart för Ulf och Birgitta Ekman vad den Katolska kyrkan verkligen är.
Nu är det allvar. Kanske räcker det inte att bara fördjupa sina teologiska kunskaper och ägna sig åt ekumenik? Kanske har de funnit den dyrbara pärlan i åkern? I så fall måste de nu sälja allt det har för att göra den till sin …
En svår tid följer. Hur ska de kunna lämna sitt livsverk, Livets Ord? Innebär det att de "sviker" alla människor som lyssnat till Ulfs undervisning i många år?
Men en natt vaknar Ulf och hör en röst i sitt inre: ¬ªDet är dags att komma ut i vattnet nu. På vilket sätt vill du i? Som Jona eller som Petrus?¬´ Och med ens förstår han att det är dags att lämna båten och följa Jesus ut bland vågorna.
Beskedet om att Ulf och Birgitta Ekman lämnar Livets Ord för att bli upptagna i den Katolska kyrkan slog ner som en bomb i svensk kristenhet den 9 mars 2014, och nyheten blev hett stoff i medierna. I den här boken får vi veta historien bakom det kontroversiella beslutet, och denna gång är det inte bara Ulf som berättar — utan även Birgitta.

Andra köpte även dessa artiklar